3-годишната любовна връзка се смята за преломен момент в отношенията, момент, когато

...
3-годишната любовна връзка се смята за преломен момент в отношенията, момент, когато
Коментари Харесай

10 причини за напрежение в любовните отношения

3-годишната любовна връзка се счита за повратен миг в връзките, миг, когато хармонията е реализирана, защото сътрудниците са се напаснали един към различен и любовта минава на ново равнище - когато е нужно освен това, с цел да се запази романтиката и привързаността.

След три години обаче двамата стартират да възприемат навиците на другия като мощни дразнители. Това демонстрира социологическо проучване на американски екип за компанията Warner Brothers, пише detstrana.ru.

Отговорите на 2000 души с непрекъснати сътрудници потвърждават, че след 36-месечна непосредственост връзките доближават своя стрес пик. Социолози разделили интервюирани двойки на две групи - тези, които са дружно повече от 3 години – група А, и тези, които са почнали да се срещат напълно неотдавна - група Б.

67% от всички участници казали, че някои дребни неща, които първоначално са им изглеждали благи и безобидни, са прераснали в главен проблем след 3-годишно другарство.

Повече от половината интервюирани от група Б – 52% отбелязали, че вършат секс най-малко 3 пъти седмично, а от група А този темп поддържали 16%.

За 76% от всички запитани било извънредно значимо в границите на връзките да се резервира „ персоналното пространство “, а също и да могат да вършат това, което обичат и което ги вълнува персонално тях.

34% от група А признали, че им се отдава да се посветят на личните си ползи най-вече в две вечери от месеца, а 58% от сътрудниците от същата група от време на време почиват без половинката си.

Социолозите съставили лист на 10-те най-чести дразнители, които охлаждат любовния огън:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР